Virko

1603105590.JPG

RLD N RLD F RLD A ŠUVON VIROŠGIELLASA VIRKO
SE10760/2015 (NO51196/14) (Lapplunas Buerie Biddu x Cigga)
* 17/9 2014
HD:A ED:0
Ögonlyst ua oktober -19, prcd-PRA A
Pompes fri, DM fri, CMR3 fri (MyDogDNA)
Genomfört MH (film)
Genomfört BPH (film)
Godkänt mentaltest (MT) 399 poäng (film)
Uppflyttad till lydnadsklass 1
Tävlar mästarklass i rallylydnad, hittills med 2 CERT
Tävlar Nose Work, uppflyttad till TSM2 & 1 diplom i TEM fordon
(Tävlings- och utställningsresultat här)

Virko har mycket att leva upp till med två arbetande renvallande föräldrar, där hennes mor dessutom är inmönstrad till rasen och alltså bidrar till att öka den genetiska variationen. Tre av hennes syskon jobbar även de som renhundar, och en syster tränar räddning. Virko är en innerlig, kärleksfull, positiv liten hund med mycket humör & åsikter.

Hon har provat på att valla såväl får som ren och visar på goda anlag och stor vilja att arbeta. Träningsmässigt är hon snabblärd och inte fullt lika förlåtande vad gäller förarfel som Lotka är, men otroligt rolig att träna med. Energi & kvickhet, men total tystnad! I vardagen är hon som vuxen (!) en mycket lättsam hund. Hon hanterar alla miljöer och situationer som om hon aldrig gjort annat, hon läser av såväl mig som omgivningen och agerar därefter lämpligt.

Jag är enormt tacksam över att Virko fick flytta till mig, och så glad över att ha henne som mor till kennelns första kull, född våren 2018 (se V-kull). Förhoppningen är att världen ska få lite fler hundar av Virkos kaliber.

virkostam